Har du en løsning som er helsefremmende eller som kan bidra til et mer inkluderende samfunn?

Søknadsportalen til inkubasjonsprogrammet 2023 er nå åpen! Som deltaker i programmet får utvalgte gründerteam oppstartshjelp gjennom kursmoduler som løper over et halvt år, tilgang på digital læringsplattform og verktøykasse, eget arbeidsområde med oppgaver for utvikling av din virksomhet, veiledning og nettverk.

For å delta i inkubasjonsprogrammet må du ha en løsning som har potensiale for å kunne bli en bærekraftig virksomhet. Du kan søke om å delta dersom du har en tidlig fase idé, eller dersom du allerede er i gang med en løsning der du trenger støtte på veien for videreutvikling, implementering og skalering. Deltakelse innebærer en egenandel a kr 3000,- eks mva.

Vi tar i mot søkere fra hele landet, men prioriterer søkere fra Vestland. Avhengig av hvor deltakerne er lokalisert vil vi gjennomføre programmet digitalt, fysisk eller som en hybrid løsning.

Programmet varer fra august 2023 til februar 2024. Søknadsfrist er 15.06.2023.

 

Som deltaker i inkubasjonsprogrammet får du:

  • 7 Kursmoduler (fysisk og/eller digitalt)

  • 50+ digitale kurs for gründere

  • 100+ digitale verktøy

  • Håndbok med oppgaver

  • Egen arbeidsflate

  • Veiledning og mentoring* (*etter avtale)

  • Medlemskap

  • Nettverk

Kurs og workshops

Gjennom programmet vil du som deltaker få kursing fra dyktige fagfolk innen ulike nyttige kategorier når man starter et selskap. Sosiale entreprenører har ofte et litt annet utgangspunkt når man jobber med forretningsutvikling, finansiering o.l enn mer tradisjonell forretningsutvikling. Derfor tilstreber vi at alle kursene vi tilbyr vil være tilpasset og ta hensyn til de problemstillingene man møter på når man jobber med sosial innovasjon.

Digital læringsplattform

Du vil få tilgang til en omfattende digital kursplattform med videoer hvor eksperter på ulike deler av forretningsutviklingen deler sine beste tips, og en rekke øvelser, maler og verktøy som kan være nyttig for utvikling av din virksomhet.

Mentortjenester

Som en del av programmet kan du søke om å bli koblet til en mentor via Social Impact Lab. Vi har en rekke forretningsutviklere i vårt ressursbibliotek. Mentortjenester er en tilleggstjeneste til programmet som vi tilbyr etter egen avtale og etter behov.

Veiledning

I tillegg til felles kursing, vil du som deltaker få oppfølging og én-til én veiledning med en rådgiver for å ha en sparringspartner rundt utviklingen av bedriften. Veileder følger deg opp underveis i programmet og som sørger for at du får relevant og nyttig påfyll for utvikling av din bedrift.

Medlemskap og sosialt nettverk

Som deltaker i inkubasjonsprogrammet vil du få medlemskap hos Social Impact Lab.  Du får invitasjon til både sosiale og faglige arrangementer, og blir del av vårt nettverk innen sosialt entreprenørskap. Via medlemskapet vil du også få en god arena for å teste og utvikle ditt konsept & et ekstra sett med  “kollegaer” du kan sparre med og lære fra.

 

Annette, Pitstop

Annette Lilletvedt har på få år gått fra en idé til en landsomspennende organisasjon som arbeider for å motvirke ungt utenforskap. Hun deltok i Impact Challenge programmet i 2019, og det har vært imponerende å følge hennes reise som sosial entreprenør. Nå kan Pitstop ikke bare skilte med en avdeling på Sotra hvor det hele startet, men også i Bergen, Kristiansand og Oslo. Bildet er tatt av Kolbrun Retorikk, og viser organisasjonens ansatte i 2021.

71400918_763217807464366_952491989541060608_n (1).jpg

Lillian & Kathleen, LifePlanner

“Vi kom til Impact Challenge med et nystartet selskap og en umoden ide. At vi likevel ble akseptert i Impact Challenge programmet ga oss selvtillit og en pangstart på utviklingen av selskapet.

Programmet ga oss betydelig hjelp med ide- og konseptutviking. Det at Impact Challenge teamet hadde troen på både ideen og oss som selskap betydde veldig mye i denne fasen.”

 

Regine, Laila og Hege, Fibrofokus

Regine har selv fibromyalgi og levd med symptomer i 15 år. Hun er utdannet klinisk sosionom, familieterapeut og har grunnfag juss. Sammen med Laila som er Naprapat startet de Fibrofokus - en klinikk som spesialiserer seg på Fibromyalgi. De ble tatt opp i Impact Challenge programmet da ideen var helt fersk, og har lykkes med å etablere en velfungerende klinikk som de i dag driver sammen med Hege som er konsulterende lege

128383.jpg

Erik, Lifekeys

"Impact Challenge gav oss mye godt faglig påfyll, både som startup og individer. Like viktig var det å være en del av et miljø hvor man møter andre som også forsøker å påvirke folks liv til det bedre. Å diskutere med andre i liknende situasjoner er både inspirerende og motiverende."

Om Social Impact Lab:

Social Impact Lab er tidligere Impact Hub Bergen, og var det første co-working hus og senter for sosial innovasjon i Norge. Vi har arbeidet med å støtte sosiale entreprenører i ti år, og skiftet navn og lokasjon i 2021. Helt siden starten i 2011 har vi jobbet systematisk med samfunnsrelaterte utfordringer, både gjennom programmer, arrangementer, prosesser og gjennom medlemmene våre sine virksomheter innen alt fra folkehelsetjenester til velferdsteknologi.