InnovasjonsCamp 17-19 November

_DSC3798.jpg

Helgen 17-19 November var det duket for InnovasjonsCamp og siste ledd i Fase 2 av programmet: IDEFANGST.  18 deltakere med variert bakgrunn og en blanding av både nye og kjente fjes var samlet på Impact Hub Bergen for en intens og innholdsrik helg for å utvikle løsninger for et mer aldersvennlig samfunn.

Helgens fasilitatorer var  Kathrine Marthinsen gründer og daglig leder i Folkelig og Silje Grastveit gründer av Impact Hub Bergen og prosjektleder for Impact Challenge programmet. Begge har lang erfaring fra både prosessarbeid og arbeid med sosial innovasjon. De geleidet gruppene gjennom prosessen og gav en god innføring i innovasjonsmetodikk.

Vi hadde også med flotte bidragsytere gjennom helgen:  Camilla Strand fra AbleOn Medical Sigrid Petterson Nedkvitne & Lene Sælen fra Friskus og Ralph Von Minden fra Kolbrun Retorikk stilte som mentorer og ga veiledning til gruppene underveis i prosessen. Gruppene fikk også tid med en egen husdesigner, Elisabet Kolbrun Hansen fra Kolbrun Retorikk, som hjalp gruppene med å spisse konsept, og bidro med å visuell profil og presentasjon. Vi hadde også med musiker Eivind Vilnes som ga oss en minikonsert og et skikkelig underholdningsbidrag underveis i Campen.

Dommerpanelet besto av våre kompetansepartnere:  Odd Jordheim fra Verdighetssenteret,  Alette Hilton Knudsen fra Smart Omsorg,  Arild Kristiansen fra NSCC,  Liv Jorun Solstad fra Senter for omsorgsteknologi og Tom Guldberg fra Føniksalliansen.

Dommerne vurderte gruppene ut i fra fem kriterier – løsningens innovasjonsgrad   - brukertesting og validering  - om  løsningen bidrar til å bedre et reelt problem - om gruppen har lagt grunnlag for at løsningen kan få en bærekraftig forretningsmodell - og hvor realiserbar løsninger er.

Gruppene og løsningene:

Deltakerne ble fordelt på 4 grupper, der  2 av gruppene gikk direkte videre til Inkubasjonsprogrammet som starter i Januar 2018. Dommerpanelet var enstemt i at den ene gruppen skårte veldig høyt på innovasjonsgrad. Denne gruppen hadde utviklet et smart home løsning som kan hjelpe deg å monitorere egen helse og som genererer god helsedata fra eget hjem. Løsningen kan hjelpe til med å blant annet forebygge sykdom ved tidlig varsling dersom det oppstår abnormalitet.  Den andre gruppen som gikk direkte til INKUBASJON mente dommerne hadde en realiserbar løsning på et reelt problem veldig mange eldre opplever.  De laget en løsning for eldre som sitter hjemme å lurer på når og hvem fra hjemmesykepleien eller hjemmehjelpen som egentlig dukker opp.  De to andre gruppene jobbet med et aktivitetshus for unge eldre med mye krefter og ressurser de gjerne vil bruke til noe positivt, og den siste gruppen med å utvikle en skreddersydd aktivitetskalender for å få eldre til å komme over dørstokkmila og ut i aktivitet. Alle gruppene la inn en fantastisk innsats og vi er imponert over hva dere fikk til på 48 timer. Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

 

Silje Grastveit