Back to All Events

Dypdykk 3: Bedrift og arbeidstaker

  • Impact Hub Bergen Holmedalsgården 3 Bergen, Hordaland Norway (map)

Hvordan inkludere og tilrettelegge arbeidsplassen for mennesker med psykiske utfordringer?

Det tredje dypdykket handler om inkluderende arbeidsliv og hvordan arbeidstakere kan tilrettelegge arbeidsplassen for ansatte med psykiske utfordringer.


Program 25. April klokken 17-21.00:

Dypdykk 3: Bedrift og arbeidstaker - et inkluderende arbeidsliv

17.00: Velkommen til Impact Challenge

Silje Bolstad.jpg

17.15: Hvilke barrierer må vi komme forbi for å lykkes med et inkluderende arbeidsliv?

Silje Bolstad er spesialpedagog og har bachelor i psykologi fra Universitetet i Oslo (UiO). Hun har tidligere jobbet på barnevernsbolig for barn fra 0-12 år, på akuttpsykiatrisk avdeling ved Ullevål sykehus og de siste 11 årene har jeg jobbet med attføring med deltakere fra NAV. Hun har i den perioden jobbet innom alle tiltakene i NAV hvor deltakerne er ment å komme ut i et ordinært arbeid på slutten av tiltaksløpet. Hun er i dag fagleder og personalansvarlig for tiltakene  AFT, lærlingprogrammet, og deres servicekurs for flyktninger. AFT tiltaket omfatter også deres MB program hvor de utdanner erfaringskonsulenter.

Abbas Sharifian.jpg

17.30: Hvordan kan arbeidsgivere bidra til bedre psykisk helse?

 Abbas Sharifian jobber til daglig som seniorrådgiver ved NAV Arbeidslivssenter Vestland. Han bistår virksomheter i å oppnå deres målsettinger i IA- arbeidet. Han har fagbakgrunn i arbeids- og organisasjonspsykologi og helsefremmende arbeidsplasser. Abbas holder en rekke arbeidslivskurs innen «Arbeid og psykisk helse» og «forebyggende- og helsefremmende arbeidsmiljø».

ove.jpg


17.45: Hvorfor brukermedvirkning?

 Ove Vestheim jobber i Helse Bergen som erfaringskonsulent på Bjørgvin DPS. Han sitter som leder i Erfaringspanelet psykisk helse og rus, Helse Bergen. Han er også med i flere prosjekter i Helse Bergen.


Yngvar+Skar.jpg


18.00: Trenger vi egentlig mer helsekost? Burde vi ikke heller selge ny digital medisin via apotek?

 Yngvar Skar er generalist med bred erfaring fra både privat og offentlig sektor gjennom engasjement i private start-ups og ansettelse i nordiske selskap/offentlige institusjoner. Yngvar er nå ansatt i Helse Vest IKT som innovatør og bruker mesteparten av sin tid som delprosjektleder i forskningsprosjektet INTROMAT som har fokus på adaptiv teknologi og mental helse.

18.15: Pause

Screenshot+2019-04-23+at+14.16.43.jpg

18.30: Hva er en jobb?

Petter Lidal er utdannet servitør og sommelier og har jobbet i 4 år som concierge i Crystal cruises (Cruiseskip i luksus segmentet). Petter har 30 års erfaring fra restaurantbransjen i Bergen, og er medeier i Bien Restaurant/catering, Bien Snackbar, Bien Centro og Bien Basar. De har hatt samarbeid med ALF og Ringer i Vannet i ca 3 år.Linda.jpg

18.45: Hvorfor fungerer IPS så bra og hvordan kan vi utnytte potensialet til IPS enda bedre? 

Linda Skadal Kvåleer teamleder på Fretex sine IPS-tiltak i Bergen; Senter for jobbmestring og Jobb Først. Har en mastergrad i psykologi og videreutdanning i SE og IPS,  Har skrevet om hvordan fremme naturlig bistand på arbeidsplassen i boken Inkluderingskompetanse (Frøyland og Spjelkavik). 

ragnhild Friis Ottessen.JPG

 19.00: Hvorfor er arbeidsgiver viktig i inkluderingsarbeid? 

 Ragnhild Friis-Ottesen har en master i sosilogi fra universitet i Bergen, og har jobbet både i ulike barer og restauranter i Bergen, før hun etter endt utdannelse begynte å jobbe med arbeidsinkludering. Hun har jobbet på Klosterhagen Hotell de første årene det ble drevet. Og gikk derfra til NHO for å jobbe som prosjektleder for Ringer i Vannets satsing på Vestlandet. Prosjektet ble avsluttet i 2018 og har fått gode tilbakemeldinger bland annet fra NTNU i forskningsrapporten Arbeidsgivere og arbeidsinkludering Ringer i Vannet – et bidrag til økt rekruttering av personer med nedsatt funksjonsevne».I januar 2019 startet hun som prosjektleder i NAV Vestland for den nye satsingen Vi Inkluderer hvor partene i arbeidslivet går sammen om Inkluderingsdugnaden og hvor målet er å få flere inn i.

Arnt Skei.jpg

 19.15: Toma har et stort behov for arbeidskraft

 Arnt Morten Skei har en internasjonal hotellutdannelse fra Sveits, management trainee program i 18 månewder for Radisson SAS i Kina og Skottland, MBA dra Queen Margaret University Edinburgh og har jobbet 10 år i Tryg som skadebehandler, skadesjef, HR Konsulent og HR Leder. Arnt Morten har siden 2013 jobbet som HR Direktør i Tomagruppen, hvor de har gått fra 1200 ansatte i Norge til 4600 ansatte i Norge og Danmark.

19.30: Pause

19.40: Workshop

21.00: Takk for i dag

Facebook: https://www.facebook.com/events/558245274681723/